• Dobrodošli na spletni strani Z ljubeznijo
  • +386 31 252 900

ZDRAVILNA MOČ KRISTALOV IN MINERALOV

Magične lastnosti kristalov!

Vse civilizacije so polne mitov o močeh kristalov. Za zdravljenje so jih uporabljali že na Atlantidi, v starem Egiptu in na Kitajskem, pravico do uporabe kristalov pa so povečini imeli samo določeni ljudje, največkrat svečeniki. O magičnih lastnostih kristalov so pisali že klasični filozofi in naravoslovci, kot so Herodot, Platon in Aristotel. Srednjeveški zapisi so polni zapisov o vsemogočnih in nadnaravnih zdravilnih lastnostih kristalov.Trgovanje s kristali je cvetelo. Drage kamne so uporabljali v verske in magijske namene, postavljali so jih v svetišča in na posebna mesta v prebivališčih. V 16. stoletju je Georgus Agricola napisal knjigo De Re Metallica, v kateri opisuje minerale, njihovo izkopavanje in uporabo. Knjiga je bila v rabi več kot dvesto let in je aktualna še zdaj. V 19. stoletju je James Dwight Dana razdelil kristale glede na njihovo kristalno in kemično strukturo. Prve sintetične kristale so začeli izdelovati na začetku 20 stoletja.

Dandanes so kristali oziroma minerali, ki imajo bolj ali manj pravilno kristalno strukturo in zato višjo stopnjo zavesti, spet zelo priljubljeni. Poleg doseganja raznovrstnih duhovnih in materialnih ciljev jih vse bolj uporabljajo za zdravljenje. Kristali, dragi kamni in kovine namreč premorejo moči in sposobnosti, ki jih lahko aktiviramo in uporabimo za zdravljenje. Bistvo zdravljenja je preobrazba; kristali usmerijo našo energijo v proces zdravljenja in nam omogočijo, da lažje prebudimo in odpremo energetske potenciale. Kristali so torej nekakšni pripomočki, s katerimi povzročimo spremembe, ki jih potrebujemo.

Zdravje si krepimo že s tem, da jih namestimo - najbolje naravne, torej neobdelane - v bivalni prostor, vendar ne v bližino električnih aparatov, saj le-ti motijo delovanje kristalov. Še bolje je, če jih polagamo na obolela mesta, držimo v rokah ali ob določenem delu telesa. Nosimo jih lahko tudi čez dan, denimo v žepu. Tudi nakit iz kristalov ugodno vpliva na pretok energije. Najbolje je, če uporabljamo čiste in čim manj obdelane kamne pravilnih oblik. Velikost ni tako pomembna. Kristale za zdravljenje izbiramo predvsem na osnovi barve in posameznih lastnosti določenega kristala.

Kako izbiramo kristale

Ko hočemo kupiti kristal, navadno že vemo, katerega. Če ni tako, je najbolje, da se pri izbiri ravnamo po intuiciji oziroma metodi prvega pogleda. Preden vzamemo v roke kristal, sproščeno zadihamo in pustimo, da roka sama seže po njem. Če nismo prepričani v svojo izbiro, zlasti če kristal kupujemo za potrebe zdravljenja, je bolje, da poiščemo profesionalca, ki bo to naredil namesto nas. Ko kristal enkrat kupimo, moramo zanj skrbeti podobno kot za rastline in živali. Tako kot nam rastline in živali vračajo vloženo ljubezen, nam tudi kristali vračajo energetsko dobre vibracije, seveda če jih redno vzdržujemo in negujemo. Če tega ne nameravamo početi, je bolje, da jih nimamo

Čiščenje kristalov

Ko kristal najdemo v naravi, kupimo ali dobimo v dar, ga moramo najprej očistiti. Redno čiščenje je enako pomembno pozneje, pri njegovi uporabi in nošenju. S čiščenjem odstranimo negativne vibracije, ki bi utegnile povzročiti bolezen ali nesrečo.Kristale, ki jih uporabljamo za zdravljenje in polagamo na obolela mesta, moramo čistiti vsak dan oziroma po vsaki uporabi, sicer pa jih je priporočljivo čistiti enkrat na mesec.

Lahko jih tudi za nekaj dni potopimo v tekočo vodo, najbolje v reko ali potok, ali pa jih čez noč položimo v stekleno ali keramično posodo, napolnjeno z litrom vode, v kateri smo raztopili tri žlice soli. Izogibajmo se kovinskih in plastičnih posod. Vse to ne velja za melahit, ki ne prenese vode, zato ga čez noč položimo ali zakopljemo v zemljo. Kristale je priporočljivo vsaj enkrat tedensko za dve uri ali več dati na sonce in jih vsako polno luno pustiti zunaj čez noč. Kristali se tako energetsko obnavljajo in polnijo.Obdelanih kristalov, ki jih nosimo na obeskih, prstanih ali ogrlicah, ne smemo puščati v stoječi slani vodi, ker sol s kristala utegne odstraniti vse tujke, kot so lepilo in kovine, zaradi česar bo nakit "razpadel".

Shranjevanje kristalov


Kristale vedno hranimo v naravnih snoveh (lesene in steklene posode, bombaž, volna), stran od električne napeljave, naprav in drugih škodljivih sevanj. Najboljše je energetsko nevtralno mesto. Izogibajmo se izpostavljanju kristalov umetni svetlobi in ne pustimo, da se naših kristalov dotikajo drugi ljudje.

Programiranje kristalov


Kristali ves čas oddajajo vibracije, mi pa jih vede ali nevede sprejemamo. Tako nam pomagajo pri zdravstvenih težavah, pri ohranjanju zdravja in odpravljanju negativnih čustvenih stanj. Še večji učinek dosežemo, če kristale programiramo: kristalu pošljemo določeno misel, kristal sprejme energijo naših misli, jo preobrazi in vibrira z določeno frekvenco, ko vrača energijo v našo okolico. S tem pripomore k našemu zdravju in razrešitvi težav - odvisno od tega, za kakšno nalogo smo ga programirali. Misli morajo biti preproste, jasne in precizne. V srce kristala projiciramo prošnjo, naj nam pomaga pri določeni bolezni, k večji čustveni uravnoteženosti, ljubezni, gmotni blaginji

... Kristal držimo v desni dlani (če ste levičar, v levi), vizualiziramo točno določeno sliko in ga tako "napolnimo" z osebno energijo. Programiranje je še učinkovitejše, če sočasno z vizualiziranjem jasne slike ponavljamo določen zvok. Najbolje je, če so to zvoki, ki se uporabljajo v jogi (om, jam, ram, kam).
Ko je programirani kristal opravil nalogo, ga deprogramiramo - odvežemo ga naloge, se mu zahvalimo za pomoč in ga očistimo.

Delovanje kristalov glede na njihovo barvo

Rdeči kristali so namenjeni zdravljenju kroničnih bolezni, revme, artritisa, multiple skleroze. Vsebujejo agresivne energije, ki okrepijo telo. V starih časih so rdeče kristale vedno povezovali s krvjo. Ljudje so jih nosili za lajšanje slabokrvnosti, ustavljanje krvavitev, uporabljali so jih za zdravljenje poškodb, ran, izpuščajev in vnetij. Ženske so jih nosile, da bi preprečile spontani splav.
Rdeči kristali krepijo in odpravljajo blokado spolnih funkcij, večajo pogum in prizemljijo energije v telesu.

Oranžni kristali povečajo dejavnost in zanimanje, odpravljajo neutemeljene sume, izboljšajo prebavo in pomagajo pri spolnih boleznih. Imajo podobno moč kot rdeči kristali, le da so nežnejši. Oranžni kristali se povezujejo s posameznikovo osebno močjo. Nošenje takega kristala neposredno vnaša energijo v telo. Ljudem, ki nimajo samospoštovanja, pomagajo, da se bolj cenijo. So simbol uspeha, saj že od nekdaj velja, da privlačijo srečo.

Rumeni kristali krepijo samozavest in pogum, odpravljajo strahove in napetost, zdravijo jetra ter vnetja ušes in oči. Pomagajo urejati prebavo, uravnavati živčni sistem in odpravljati težave s kožo. So kristali sprememb, gibanja energij in komunikacije, zato so priporočljivi za ljudi, ki javno nastopajo (novinarji, pisatelji ...). Do skrajnosti okrepijo vizualizacijske sposobnosti; uporabljajo jih tudi za srečo na potovanjih.

Zeleni kristali uravnavajo delovanje vseh energij. Uporabljajo jih za varovanje zdravja. Ugodno delujejo na srce, krepijo vid, umirjajo živčni sistem, uravnavajo delovanje ledvic, preprečujejo migreno in blažijo želodčne motnje. Energija zelene barve ugodno vpliva na čustva, nošenje zelenih kristalov pa je še posebno priporočljivo za ljudi, ki se odzivajo pretirano čustveno in so preobčutljivi na čustvene odzive drugih ljudi.

Modri in vijolični kristali delujejo sproščujoče. Krepijo spanec, pomagajo pri učenju in umirjanju. Pomagajo pri akutnih vnetjih in depresijah ter znižujejo visoko telesno temperaturo. Ker pomirjajo, so primerni za nemirne otroke. Cenjeni so tudi kot pomoč pri odpravljanju glavobolov in nemirnega spanca. Modri kristali pomagajo vzpostaviti stik s podzavestjo, zato so priporočljivi pri meditaciji. Ob pomoči vijoličnih kristalov lažje nepristransko opazujemo svojo osebnost.

Rožnati kristali so prežeti z vibracijami nežnosti in ljubezni. Umirjajo in tolažijo. Delujejo proti stresu, sproščajo telo in um ter prinašajo mir, srečo in zadovoljstvo. Z njimi spodbujamo notranjo ljubezen do sebe. Rožnati kristali spodbujajo naša svetlejša čustva. Uporabni so za pridobivanje ljubezni, krepitev srečne ljubezni ter preprečevanje in lažje reševanje težav v trajnih partnerskih zvezah.

Bele kristale povezujemo s spanjem in duševnostjo, poleg tega pomagajo pri glavobolu. V preteklosti so jih nosile doječe matere, ki so imele težave s hranjenjem dojenčka. Veljajo za srečne kamne, zato so zlasti priljubljeni pri igralcih na srečo. Ker bela barva vsebuje vse barve, lahko beli kristali nadomeščajo kamne vseh barv, seveda pa je potrebno opraviti vizualizacijo ustrezne barve.

Črni kristali prinašajo stabilnost in umiritev, stik z notranjim jazom in naravo. Ustvarjajo energetsko varovalno polje in naš ščitijo pred negativnimi in vznemirjajočimi vplivi okolice. Črni kristali ščitijo pred uroki in zlimi vplivi. Spadajo med najmočnejše kristale, ki najbolj drastično in hitro spremenijo življenje.

Zadnji prispevki

Ker žal ne morem napovedovati horoskopa za vse znake, saj horoskop za vsakega posameznika temelji na njegovem natančnem datumu, uri in kraju rojstva ter drugih osebnih dejavnikih, vam lahko ponudim le splošne napovedi za leto 2023, ki bi lahko vplivale na vsak znak posebej.

Včasih je dobro, da se rodiš v življenje kot preprost in neumen osel.

Angeli z nami komunicirajo na različne načine. Eden izmed načinov njihovega vodenja in komunikacije so številke, ki se nam nenehno ponavljajo.