• Dobrodošli na spletni strani Z ljubeznijo
  • +386 31 252 900

UNIKATNA ZAPESTNICA IZ AMETISTA

  • Koda: 01120
  • EAN:

Unikatna zapestnica iz kristala ametista je dragocen kos nakita, ki nosi v sebi izjemno duhovno in zdravilno moč tega čudovitega kristala. Ametist je znan po svoji izjemni lepoti in številnih koristih, ki jih prinaša tistim, ki ga nosijo.

Preberi več ...
  • Redna cena
  • 12,00
Na zalogi
Opis izdelka

UNIKATNA ZAPESTNICA IZ AMETISTA

 

Unikatna zapestnica iz kristala ametista je dragocen kos nakita, ki nosi v sebi izjemno duhovno in zdravilno moč tega čudovitega kristala. Ametist je znan po svoji izjemni lepoti in številnih koristih, ki jih prinaša tistim, ki ga nosijo.

Na duhovni ravni je ametist povezan z višjimi čakrami, zlasti s tretjim očesom in kronsko čakro. Ta kristal spodbuja jasnost misli, intuicijo in duhovno razumevanje. Njegova energija pomaga pri odpiranju duhovnih poti in povečanju zavedanja, kar lahko vodi k globljim meditativnim izkušnjam in duhovni rasti.

Zdravilni pomen ametista sega v številna področja fizičnega in čustvenega zdravja. Na fizični ravni lahko pomaga pri lajšanju glavobolov, nespečnosti in stresa, saj ima pomirjujoč učinek na živčni sistem. Prav tako lahko podpira zdravje dihalnega sistema, uravnava hormonsko ravnovesje in krepi imunski sistem.

Ametist je tudi kristal, ki pomaga pri čiščenju in zaščiti energijskega polja. Njegova energija deluje kot ščit pred negativnimi vplivi in prenašalci pozitivne energije. Zato je lahko zapestnica iz ametista koristen pripomoček za osebno zaščito in dvig energije.

Vsaka unikatna zapestnica iz ametista je edinstvena, saj vsak kristal nosi svoje lastne vibracije in energijo. Nositi takšen kos nakita je lahko močen simbol osebne moči, duhovne rasti in zaščite. Poleg tega lahko zapestnica iz ametista predstavlja tudi lep spomin na pomembne trenutke ali obdobja v življenju, saj je ametist znan tudi kot kristal transformacije in preobrazbe.

***

 

Ametist je ena izmed najbolj cenjenih vrst kremenčevih mineralov, ki je znan po svoji lepoti in številnih koristih tako na duhovni kot zdravilni ravni. Kot dragocen kristal vijolične barve ima ametist globok duhovni pomen in je pogosto uporabljen v različnih duhovnih praksah, meditaciji ter alternativni medicini.

Na duhovni ravni se ametist pogosto povezuje s čiščenjem in uravnoteženjem duše. Velja za kamen miru, pomirja živčni sistem ter spodbuja notranji mir in duhovno rast. Številni verjamejo, da ametist pomaga pri odpiranju tretjega očesa ter povečanju intuicije in psihičnih sposobnosti. Nekateri ga uporabljajo tudi za zaščito pred negativnimi energijami ter kot amulet za srečo in blaginjo.

Na zdravilni ravni ametist velja za kamen, ki pomaga pri lajšanju številnih telesnih težav. Njegova energija naj bi pomirjala glavobole, migrene ter pomagala pri nespečnosti. Poleg tega naj bi imel tudi čistilne lastnosti, ki pomagajo pri odstranjevanju toksinov iz telesa ter spodbujanju zdravja srca in ožilja.

Ametist je priljubljen tudi kot okrasni kamen v nakitu zaradi svoje lepote in elegantnosti. Zapestnice, ogrlice in prstani iz ametista ne le dopolnjujejo videz, temveč lahko nosijo tudi pozitivne energije in koristi tega dragocenega kristala.

V vsakem primeru, ne glede na uporabo, ametist predstavlja simbol čistosti, duhovnosti in notranjega miru ter je eden izmed najbolj cenjenih in uporabljanih kristalov v svetu mineralov.

 7 čaker - polni pomen in prednosti

Prva čakra - Muladhara je čakra stabilnosti in varnosti, ki je povezana z našimi osnovnimi potrebami kot človeškega bitja. To je naša korenska čakra in jo je treba negovati. Ko je uravnotežena in odprta, čutimo občutek varnosti.

Druga čakra - Svadhisthana čakra je naše ustvarjalno in spolno središče. Nahaja se tik nad sramno kostjo in je glavni vir ustvarjalnosti. Ko je brez moči, se počutimo ustvarjalno zatirani.

Tretja čakra - Manipura čakra je območje med popkom in prsnico. Nanaša se na naš občutek osebne moči in na to, kako se počutimo do sebe in samozavesti.

Četrta čakra - Znana tudi kot Anahata čakra ali srčna čakra in je odgovorna za združevanje zgornjih in spodnjih čaker v telesu. Je naš vir ljubezni in povezanosti s svetom in drugimi ljudmi okoli nas. Ko imamo srčno čakro odprto, je vse mogoče.

Peta čakra - Vishuddha čakra je znana tudi kot grlena čakra in nam pomaga, da odklenemo svoja najgloblja čustva in izgovorimo svojo najvišjo resnico. Če ta čakra stagnira in je pretok energije omejen, ne moremo odkrito izraziti svojih čustev, kar vodi do temeljne zamere in nezadovoljstva.

Šesta čakra - Ajna je znana tudi kot čakra tretjega očesa in se nanaša na vašo intuicijo in sposobnost poslušanja našega instinkta. Vsi smo sposobni prisluhniti svoji intuiciji in kar nam govori, toda zares lahko pridemo v stik s to sposobnostjo samo, če imamo odprto čakro.

Sedma čakra - Sahaswara čakra se nahaja na vrhu ali kroni glave in nam pomaga doseči duhovno povezanost in samozavedanje. Da bi dosegli občutek ljubezni, svetlobe in razsvetljenja in nas pripeljali do božanskega spoznanja, mora biti ta čakra odprta, če kdaj pozabite in potrebujete opomnik, preprosto poglejte na zapestje in se osredotočite na odpiranje svoje sedme čakre.

 

 

 

"KRISTALI IN KRISTALOTERAPIJA" v nobenem primeru ne nadomešča zdravnika in zdravniškega zdravljenja in služi le kot dopolnilo. V primeru težav ali bolezni se vedno najprej posvetujte z zdravnikom ali specialistom uradne medicine. Razumeti moramo, da je uradna medicina in medicinsko zdravljenje edina učinkovita in preverjena metoda zdravljenja.