• Dobrodošli na spletni strani Z ljubeznijo
  • +386 31 252 900

DELOVANJE POSAMEZNIH KRISTALOV IN MINERALOV

Prvi korak do zdravljenja samega sebe je zavedanje. Pomembno je, da se naučimo prisluhniti sporočilom, ki nam jih pošilja telo in da se naučimo uporabljati intuicijo, da razumemo kaj naše telo potrebuje.
Čeprav je znanih več kot 2300 vrst kristalov, najpogosteje uporabljamo 40 vrst, s katerimi lahko zdravimo ali blažimo zdravstvene in čustvene težave. Vsak kristal lahko deluje na zdravljenje ene ali več bolezni. Med najbolj iskanimi so spodaj našteti kristali;

AMETIST
Umirja, pomaga pri duševni napetosti in živčnosti ter blaži strahove. Krepi celoten organizem in imunski sistem ter uravnava raven sladkorja v krvi. Pomaga pri slabokrvnosti, nizkem krvnemu tlaku, notranjih poškodbah, oteklinah in pri različnih odvisnostih (kajenje). Spodbuja intuicijo, krepi samozavest in smisel za realnost.


AKVAMARIN
Učinkovit je pri zdravljenju astme, bronhitisa, jetrnih in ledvičnih obolenj. Pomaga pri vnetju grla, prehladih in gripi. Uravnava delovanje limfnih žlez in krepi imunski sistem.

Povečuje vitalnost ter vzbuja upanje in ljubezen. Pravijo mu tudi talisman sreče (izpiti, pomembni pogovori) ter kamen popotnikov in mornarjev. Če ga nosimo na trebuhu, preprečujejo morsko bolezen.

AHAT
Pomaga pri glavobolu, obolenjih oči in kože ter vrtoglavici. Ugodno deluje pri opeklinah in bolečinah v križu. Krepi mehur in črevesje ter nas očisti strupov. Pomaga pri depresiji, spodbuja iniciativo in pogum, vliva samozavest. Ohranja vitalnost, zdravje in mladosten videz ter skrbi za dolgo življenje. Velja, da med nosečnostjo ščiti bodočo mater in otroka.


AVENTURIN
Blagodejno učinkuje pri kožnih boleznih, alergijah, težavah s srcem, izpadanju las in prhljaju. Ima nežno in tolažilno vibracijo, prinaša sproščenost in umirjenost, lahko ga uporabljamo tudi pri meditaciji.


BERIL
Ta nadvse nežen kristal pomaga pri angini, glavobolu in bolečinah v očeh. Poleg tega umirja in odpravlja telesne krče.


BISER
Biser čisti in uravnoveša energije. Vzpostavlja hormonsko ravnotežje, ki so predpogoj za dolgo življenje. Ugodno vpliva na prebavo, živce, nadledvične žleze, mišice in pljuča. Če dalj časa nosimo biserno ogrlico, lahko odpravimo glavobol in migreno, morski biseri pa blažijo in odpravljajo različne alergije. Biser odpravlja duševne vzroke prehranjevalnih motenj, uravnoveša pogosta nihanja razpoloženja, pri občutljivih osebah blaži simptome depresije. Otrokom z velikimi čustvenimi nihanji biseri pomagajo povrniti ravnovesje.

 

CITRIN
Ugodno deluje in zdravi težave živčnega izvora, pomaga pri depresiji, težavah s koncentracijo, in stresu. Pomaga pri povišani želodčni kislini in odpravlja težave pri delovanju dvanajstnika. V kombinaciji s karneolom uspešno odpravlja tegobe, ki spremljajo sladkorno bolezen. Pospešuje prebavo in presnovo, krepi imunski sistem, srce in ožilje, ugodno vpliva na delovanje ledvic in jeter. Razblinja negativne in celo samomorilske misli.


DIAMANT
Ker je zelo močan, v primeru vznemirjenja ali stresa raje uporabite kak drug kamen. Primeren je pri okrevanju po težkih operacijah, osvobaja energetske blokade in čisti telo (tromboza, zaprtje ...). Preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov in celo zdravi duševne bolezni. Razvija samostojnost. Uporabljamo ga predvsem takrat, ko želimo zbrati veliko energije in jo pravilno usmeriti. Že od nekdaj velja, da ščiti pred negativnimi energijami. Za ljudi, ki so se odločili za duhovno pot, je vodnik in smerokaz iz nevarnosti.


GRANAT
Pomaga pri slabokrvnosti, uravnava raven hemoglobina, ugodno deluje na srce in delovanje ščitnice, spodbuja presnovo. Krepi spolno željo, zlasti pri starejših ljudeh. Spodbuja celoten organizem, umirja jezo, deluje antidepresivno in povečuje samozavest.


HEMATIT
Uravnava vse, kar je povezano s krvjo, blaži krvavitve, preprečuje embolijo. Krepi srce in umirja prehiter srčni utrip. Če ga imamo pod blazino, skrbi za spanje, nas ohrabri in krepi željo po preživetju. Pomaga pri histeriji, deluje pozitivno in spodbudno. Pozor: če imate kakršnokoli vnetje, ga bo hematit okrepil!


JANTAR
Pozitivno deluje pri astmi in alergičnem bronhitisu. Pomaga pri težavah s pljuči, zdravi okužbe, posebno pri epileptikih krepi srce. Krepi zdravje, odločnost in spomin. Poslovni ljudje ga uporabljajo kot "nos" za dobre posle.


JASPIS
Pomaga pri obolenjih jeter, srca in ožilja ter pri diabetesu. Uravnava delovanje hormonov, krepi imunski sistem in vitalnost, ugodno deluje na prebavo in ledvica. Pomirja čustvene pretrese, daje nam energijo in moč ter pomaga pri ozemljitvi.


KARNEOL
Pomaga pri težavah v nosečnosti, uravnava in blaži menstruacijo, ustavlja krvavitve (če krvavimo iz nosu, položimo karneol na tilnik) in obnavlja kri. Poleg tega uravnava prebavo, zdravi bolezni jeter in ledvic ter ugodno deluje na prostato. Krepi vse telo, vliva pogum, blaži depresijo in vrača veselje do življenja. Uporabljamo ga tudi za čiščenje zavesti pri meditaciji in za dosego višjih stanj.

 

KALCEDON
Pomaga pri težavah z vratom, mandeljni in glasilkami. Zbija povišano temperaturo ter pomirja razdražljivost in vnete oči. Pomirja napetost in vznemirjenje, koristno vpliva na ljudi, ki se nagibajo k nihanju razpoloženja. Pomaga občutljivim na vremenska nihanja. Širi veselje in moč volje, krepi govorniški dar in spodbuja center za samozdravljenje.


KAMENA STRELA ALI GORSKI KRISTAL
To je kamen z izredno močjo in energijo. Spodbuja vse, kar čutimo. Oddaja ogromno pozitivne energije, zato je primeren kamen za meditacijo. Poleg tega odpira globljo zavest ter spodbuja razvoj mističnih in duhovnih sposobnosti. Uravnoveša, odpira in razkraja čustvene blokade. Umirja živčni sistem, pomaga pri telesni in duševni izčrpanosti, usmerja in spodbuja k delovanju.


MALAHIT
Pravijo mu tudi kristal nosečnosti, saj pospešuje rast in razvoj. Blaži tegobe pri astmi in okužbe ter nevtralizira škodljive učinke sevanja. Ugodno deluje pri zdravljenju bolezni srca in ožilja ter revmatizma. Uravnava menstruacijo. Povečuje razumevanje za bližnje, pomaga pri koncentraciji in poglablja duhovnost. Je idealen kamen za meditacijo.


MESEČEV KAMEN
Koristno deluje na limfni sistem in vse žleze z notranjim izločanjem ter krepi naravno imunost. Uporabljamo ga pri odvečni teži, nabiranju vode v telesu in zabuhlosti. Harmonizira in uravnoveša, izboljšuje spomin, miri nočne more in depresije, odpravlja stres. Pri ženskah uravnava hormonsko ravnovesje in blaži menstruacijske težave. Krepi življenjsko moč in radost ter mladostni videz do pozne starosti.


OPAL
Blagodejno deluje na srce, želodec in črevesje. Uravnava želodčno kislino ter pospešuje obnovo belih in rdečih krvnih telesc. Je simbol resnice, prinaša srečo. Ker je močan kamen, ga je treba uporabljati previdno, saj lahko sproži zelo močne čustvene odzive.


ROŽNATI KREMEN ALI ROŽENKVARC
Pomaga pri celjenju ran in celjenju brazgotin ter blaži glavobol in migreno. Če ga postavimo poleg postelje, zmanjšuje negativna zemeljska in vodna sevanja. Koristno deluje pri nihanju razpoloženj in pretiranem čustvovanju. Spodbuja ljubezen in razvija humanost.


RUBIN
Pomaga pri izločanju strupov iz telesa, krepi srce in dviga krvni tlak. Spodbuja presnovo in prebavo, zdravi okužbe in obolenja vranice ter krepi imunski sistem. Pomaga pri nespečnosti, krepi intuicijo, v življenje vnaša ljubezen in strast. Ker je zelo močan kamen, ga odsvetujemo mladim ljudem in otrokom.


SAFIR
Ta kamen je najmočnejši kristal za zdravljenje živčnih bolezni. Blagodejno vpliva na žolč, srce in ledvica ter revmatična obolenja. Pomaga ljudem z nizkim krvnim tlakom. Znižuje povišano telesno temperaturo ter uravnava delovanje hormonov in hipofize. Razvija razsodnost in krepi voljo. Pomaga pri neodločnosti in hiperaktivnosti. Pravijo, da pomlajuje in podaljšuje življenje.


SMARAGD
Ugodno deluje na vid, znižuje krvni tlak in umirja živčni sistem. Pomaga pri multipli sklerozi, Parkinsonovi bolezni, epilepsiji, shizofreniji in nespečnosti. Krepi imunski sitem in ščiti pred okužbami. Uporabljajo ga tudi kot afrodiziak. Pospešuje duhovni razvoj, krepi umske sposobnosti in spodbuja izražanje.


TURKIZ
Pomaga pri vnetjih grla, pljuč, glavobolu, povišani želodčni kislini in bolečinah v želodcu. Pospešuje okrevanje po bolezni, ščiti pred kariesom in parodontozo, zdravi impotenco. Krepi samozavest in potrebo po samouresničitvi. Če ga nosimo okrog vratu, ugodno deluje na ustvarjalnost.


ŽAD
Pomaga pri zdravljenju diabetesa, visokega krvnega tlaka, bolezni srca in ožilja ter ledvičnih obolenjih. Odpravlja trebušne krče. Stabilizira čustvena stanja ter prinaša srečo, prijateljstvo in zvestobo, zato ga ponekod uporabljajo tudi kot talisman.

Zadnji prispevki

Ker žal ne morem napovedovati horoskopa za vse znake, saj horoskop za vsakega posameznika temelji na njegovem natančnem datumu, uri in kraju rojstva ter drugih osebnih dejavnikih, vam lahko ponudim le splošne napovedi za leto 2023, ki bi lahko vplivale na vsak znak posebej.

Včasih je dobro, da se rodiš v življenje kot preprost in neumen osel.

Angeli z nami komunicirajo na različne načine. Eden izmed načinov njihovega vodenja in komunikacije so številke, ki se nam nenehno ponavljajo.